Tätä sukkamallia kehittelin tekemisen myötä ja se perustuu 2o 2n kuvioon.

OHJE: Luo 14 + 14+ 12 + 12 silmukkaa sukkapuikoille. Neulo 2o 2n joustinta 15 kierrosta. Tämän jälkeen koripohjakuviota 2o 2n kolme kierrosta ja seuraavat kolme 2n 2o, jne. siten että kertyy 10 kuviokerrosta.

Seuraavaksi neulotaan nilkan joustin samalla tavoin kuin sukan suuosa "Neulo 2o 2n joustinta 15 kierrosta".

Aloita kantapään tekeminen yhdistämällä yhdelle puikolle 14+14 silmukkaa ja neulo ulkokerroksella nosto/oikein vuorotellen. Käännä ja neulo sisäpuolella aina nurjaa. Toista tämä 13 kertaa (=26 kerrosta).

Kantapään kavennukset aloitetaan viimeisen kerroksen nurjalla puolella neulomalla yhteen silmukat 20 ja 21, jää 7, käännä työ ja neulo nosta neulomatta/oikein ja neulo yhteen jälleen reunimmaiset 8 ja 9 (molemmissa reunoissa jäi 7 silmukkaa, jotka poimit kaventaen seuraavilla kierroksilla).

Poimi kantalapun reunasta 13 silmukkaa aina oikein, neulo korinpohja neulosta molemmilla seuraavilla puikoilla eli 2o 2n, ja nosta kantalapun toisesta reunasta jälleen 13 silmukkaa aina oikein. Itselläni on tapana neuloa tässä vaiheessa myös kantalapun 14 silmukkaa edellisten 13 kanssa samalle puikoille ja siirtää 7 niistä vapautuvalle puikolle ja jatkaa oikein neulosta kantalapun toinen syrjä oikein neuloen kunnes jäljellä on 2 silmukkaa, jotka neulotaan yhteen = ensimmäinnen kavennus. Tee kantalapun sivuilla kavennuksia niin kauan, että jäljellä on enää 12 silmukkaa molemmilla puolilla.

Sukan päälystäosa 12+12 silmukkaa neulotaan kolmen kierroksen rytmissä 2o 2n / 2n 2o aina kärkikavennuksiin saakka. Sukan pohjaosa neulotaan aina oikein.

Tässä sukassa sekä varren että jalkaterän osalla korinpohjaneulos on lähes saman mittainen, varressa 10 ja jalkaterässä 12 kolmen kierroksen kerrosta.

Kärkikavennukset olen tehnyt neuloen yhteen kullakin puikolla kaksi viimeistä ja kaikki silmukat aina oikein.